woensdag 14 september 2016

groepsdoel: tafels


We hebben met de groep een doel gesteld rondom de tafelsommen. We hebben in de tweede schoolweek een tafeltoets gemaakt. De kinderen krijgen 2,5 minuut de tijd om zoveel mogelijk sommen te maken. Je kunt niet meer dan 50 sommen goed hebben. Het groepsgemiddelde was de eerste keer 23. We hebben een nieuw doel gesteld, de klas dacht dat zij er deze week gemiddeld 27 goed zouden halen. De juffen vulden 26 in als gemiddelde.
Deze week hebben we weer een toets gemaakt, en wat blijkt.... het gemiddelde komt uit op 28! Dit moesten we direct aan juf Kim vertellen, dus we hebben een spraakmemo naar haar gestuurd. Juf Kim reageerde in haar pauze: 'Wat een toppers!'.

Nu gaan we natuurlijk allemaal weer door met het oefenen van de tafels. Dat kan via tafeltopper (Ambrasoft) maar ook via http://tafels-oefenen.nl/ of je hangt een lijstje met tafelsommen op het toilet (tip van Taeke).
Succes allemaal! De nieuwe doelen zijn gesteld. Volgende week gaan jullie voor 31 goed, de juffen hebben ingezet op 30 goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten